Solved

Centreon Migration pl scripts issues

  • 29 March 2024
  • 4 replies
  • 33 views

Badge +1

Hello everyone,

I am currently migrating a Centreon 21.04.20 instance to the latest version of Centreon. When I restore my old services, the command outputs are altered.
 

For example, on SQL Database:
OLD CENTREON: 

NEW CENTREON:

Just returning “OK”

 

Another example for my forti services:

OLD CENTREON

Returning “ok” plus informations

 

NEW CENTREON:

Returning same information but “UNKNOWN”.

 

I tried to check scritps, i even tried to copy old script on new centreon but it isnt working.

 

Any help to find what could going wrong would be appreciated.

Thank you !

icon

Best answer by omercier 29 March 2024, 15:32

View original

4 replies

Userlevel 4
Badge +12

Hi @BatInfo,

  • For the first issue (mssql) can you try with the --debug option?

Can you also compare /etc/freetds/freetds.conf on both servers?

  • For the second one, please use the string-value mode. The numeric-value mode is not supposed to work with such respsonse.
Badge +1

Hello @omercier

Thanks for your answer. 
 

The --debug option fixed my mssql issue. 

I checked freetds.conf and i adjusted this section where i added 2 servers (copy from old centreon)(the supervised server from my other screens is not mentionned in freetds.conf)

 

I dont know if im using --string-value correctly, but here is the output:

Not displaying the serial number 

Thanks, 

Badge +1

Ok it’s working much better with --debug option for serial forti number also:

Thanks a lot @omercier !

Userlevel 4
Badge +12

If you add --format-ok='%{details_ok}'  you’ll see the retrieved value.

You’ll find more information here or by adding the --help option.

Reply